Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ze śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
cukier 1,5 szklanka
jajko 4
mąka 3 szklanka
śmietana 18 proc 2 łyżka
proszek do pieczenia 2 łyżeczka
śliwki węgierki 1 kg
woda 6 łyżka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ze śliwkami

Margarynę kroimy na kawałki. Rozpuszczamy w rondelku razem cukrem i wodą. Odstawiamy do ostygnięcia. Do przestudzonego tłuszczu dodajemy pojedyńczo jajka i porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i smietanę.Wszystko dokładnie miksujemy do uzyskania gładkiej jednolitej masy.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczeniai wylewamy do blaszki ciasto. Na wierzchu układamy połówki sliwek.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok 50 minut w temperaturze 200 stopni.
Po wyjęciu posypujemy pudrem.

Smacznego:-)))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola28a 11.02.2012 00:52
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak