Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Okoń w sosie rakowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z okonia 60 dag
olej do smażenia
Sos rakowy:
szyjki rakowe 20 dag
masło 5 dag
śmietana 36% 30 ml
mąka 2 łyżki
sól
pieprz
wino białe półsłodkie 10 ml
wino półwytrawne białe 20 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Okoń w sosie rakowym

Oczyszczoną rybę oprószyć mąką i usmażyć na oleju, podlewając winem. Do rozpuszczonego masła wsypać mąkę, wymieszać. Dodać szyjki, podlewać winem. Doprawić, zagęścić śmietaną. Rybę podawać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak