Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz faszerowany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 2
pomidory 2
czerwone papryki 2
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny 3 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
masło 1 łyżka
olej do smażenia
sól
pieprz
filet z dorsza 1 kg
oliwki 1 łyżka
wino wytrawne 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz faszerowany

Rybę przyprawić, posmarować masłem i czosnkiem, odstawić na godzinę. Paprykę, pomidory, cebule pokroić w paski. Skroić wokiem z cytryny, nałożyć na plastry ryby, zwinąć w rulon, spiąć wykałaczką. Obsmażyć, przełożyć do żaroodpornego naczynia, wlać wino, 2 łyżki wody. Piec pół godziny w temp. 180 stopni C. Pod koniec pieczenia dodać oliwki i mąkę rozmieszaną w szklance wody. Piec jeszcze 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak