Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w cynamonie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 4 sztuki
cebule 2
płynny miód 2 łyżki
musztarda 2 łyżki
olej 1 łyżka
pieprz 1 łyżeczka
cynamon 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w cynamonie

Miód, musztardę, olej i przyprawy wymieszać. Śledzie moczyć w zimnej wodzie przez 2 godziny, a następnie osuszyć. Pokroić w małe dzwonka. W słoiku układać śledzie i cebulkę pokrojoną w piórka. Polewać sosem, do wyczerpania składników. Najlepsze są po 2 dniach od przygotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak