Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp duszony

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 150 dag
rodzynki 80 dag
cebule 3
sok z cytryny
olej 3 łyżki
masło 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
sól
pieprz
ocet
piwo jasne 2/3 szklanki
Goździki całe Prymat 8 roztarte

Przepis i sposób przygotowania na: Karp duszony

Karpia oczyścić, pokroić w dzwonka, oprószyć przyprawami, skropić octem. Cebule posiekać, zeszklić na maśle. Wlać piwo, podgrzać, włożyć rybę. Dodać roztarty czosnek olej, dusić do miękkości. Rybę wyjąć. Rodzynki dodać do sosu, zagotować, przyprawić sokiem, polać rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 05.11.2012 18:57
muszę spróbować,bo takiego w piwku jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak