Sposób przygotowania

Z podanych składników zrobić ciasto naleśnikowe o konsystencji gęstej śmietany. Odstawić na 20 minut. Patelnie natłuścić olejem i smażyć naleśniki z przygotowanego ciasta. Pieczarki umyć, drobno pokroić i przesmażyć na maśle. Posolić. Dodać drobno pokrojoną cebulę. Przestudzić. Z parówek zdjąć osłonki. Każdą przekroić na 3 części. Naleśniki pokroić na paski o długości pokrojonej parówki. Do przestudzonych pieczarek wbić jajko i doprawić do smaku solą i pieprzem. Farszem smarować naleśniki i zawijać parówki. Naczynie żaroodporne natłuścić i układać w nim przygotowane ślimaczki. Całość posypać startym żółtym serem i zapiekać do rozpuszczenia się sera.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    magdalea

    wyglądają apetycznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    świetny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !