Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowa zapiekanka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby 50 dag
jajko 2
cebula 1
mąka 2 łyżki
śmietana 36% 2 łyżki
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowa zapiekanka

Grzyby oczyścić, obgotować dwukrotnie w osolonej wodzie. Cebulę obrać, posiekać, lekko obsmażyć na łyżce oleju. Grzyby ułożyć w wysmarowanym olejem żaroodpornym naczyniu. Śmietanę zmiksować z jajami, mąką, łyżeczką świeżo zmielonego pieprzu. Zalać grzyby. Piec w temp. 180 stopni C do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak