Sposób przygotowania

filet z ryby jeśli jest mrożony to rozmrozić następnie umyć osuszyć przyprawić do smaku solą i pieprzem odstawić do lodówki na ok.30min.cebulę obrać posiekać,pieczarki umyć pokroić w plasterki,na patelni rozgrzać masło z oliwą z oliwek zeszklić cebulę dodać do niej pieczarki przyprawić solą i pieprzem mielonym czarnym wymieszać i dusić ok.10min.łyżkę mąki wymieszać ze śmietaną i wlać do duszących się pieczarek wymieszać i chwilę jeszcze dusić ok.5min.rybę wyjąć z lodówki rozłożyć filety i na każdy filet nakładać łyżką przygotowany farsz następnie lekko zawijać w roladki i spiąć wykałaczką,na patelni rozgrzać łyżkę masła dodać mąkę zrobić jasną zasmażkę wlać mleko i wymieszać tak aby nie było grudek doprawić solą i pieprzem do smaku zagotować,naczynie żaroodporne wysmarować oliwą układać w nim przygotowane roladki zalać je przygotowanym sosem i zapiec w piekarniku w temp.180st.ok.30min.po zapieczeniu podawać natychmiast z ugotowanymi warzywami na parze.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !