Sposób przygotowania

W niewielkiej misce utrzeć drożdże ze śmietaną i cukrem, odstawić aż zaczną pracować.
Mąkę, masło i smalec posiekać razem jak na ciasto kruche.
Wymieszać z pracującymi drożdżami i odstawić do wyrośnięcia - ciasto jest dosyć miękkie.
Mięso zmielić, podsmażyć z przyprawami i po wystudzeniu jeszcze raz zmielić, doprawiając ewentualnie do smaku.
Po wystudzeniu dodać do farszu 1 jajko i dokładnie wymieszać.
Ciasto podzielić na porcje, rozwałkować na grubość ok. 3 mm, nałożyć pasek farszu i zawinąć w rulon.
Każdy rulonik pociąć na paszteciki pasującej wielkości, ułożyć na blaszce pokrytej papierem i pozostawić na około 1/2 godziny do wyrośnięcia.
Piec 20-25 minut w temp. 180 st, aż osiągną złoto - brązowy kolor
Smacznego

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    <b>wyglądają bardzo profesjonalnie i apetycznie</b>
  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    wspaniałe
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    wyglądają świetnie :) ale takich aromatycznych jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    świetne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !