Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pyszne ptysie z pastą z szynki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 szklanka
masło 8 dag
mąka 15 dag
jajko 4 szt.
sól
szynka 15 dag
chrzan 1 łyżeczka
żurawina 1 łyżeczka
twarożek 20 (kremowy)

Przepis i sposób przygotowania na: pyszne ptysie z pastą z szynki

Wodę zagotuj z masłem i szczyptą soli. Mieszając, wsyp mąkę. Gdy na ściankach garnka pojawi się biały nalot, przełóż ciasto do miski i przestudź. Miksując, dodawaj po jednym jajku.
Blachę z piecyka wyłóż papierem do pieczenia. Szprycą wyciskaj porcje ciasta. Piecz 15-20 min min. w temp. 200 stopni. Zmniejsz temp. do 180 stopni i piecz jeszcze 35 min.
Twarożek zmiksuj z posiekaną szynką, żurawiną i chrzanem. Dopraw solą. Ciepłe ptysie rozetnij, ostudź. Nadziej pastą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 17.01.2012 11:58
smakowite
Krystyna32 04.01.2012 09:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak