Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Powidłowiec z kremem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanka
cukier 1 szklanka
miód 3 łyżka
mleko 1,5 szklanka
jajko 3
margaryna 1 kostka
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczka
kakao 2 łyzka
powidła 4 łyżka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat
masło 1 kostka
cukier puder 3/4 szklanka
serek homogenizowany 3
roztopiona czekolada

Przepis i sposób przygotowania na: Powidłowiec z kremem

Margarynę ucieramy mikserem do białosci. Powoli wsypujemy cukier, dodajemy miód i ciągle ucierając dokładamy po jednym jajku.
Mąkę, kakao, sode mieszamy ze sobą. Dosypujemy porcjami do utartej margaryny, na przemian dolewajac powoli mleko. Wszystko razem dokładnie mieszamy.Pod koniec dodajemy powidła i przyprawę do piernika.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy do niej ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok 40 minut w temperaturze ok 180 stopni.
Masło miksujemy na puszystą masę. Wsypujemy puder i nadal ucierając dokładamy partiami serek.Ucieramy az do uzyskania gładkiego, puszystego kremy. Krem rozsmarowujemy na placku. Ozdabiamy polewając czekoladą.

Smacznego;-))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 03.01.2012 13:52
seper

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak