Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić w plastry, ułożyć na dnie rondla. Posypać solą, pieprzem i majerankiem, na to układać warstwy ziemniaków posypanych przyprawami. Z tłuszczu i mąki sporządzić rumianą zasmażkę, rozprowadzić ją wodą i śmietaną do konsystencji sosu. Sosem tym zalać ziemniaki i piec 40 min. w piekarniku nagrzanym do temp. 175°C. Podawać jako dodatek do kotletów i pieczeni.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    lubię pieczone ziemniaki
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    lubię ziemniaki w każdej postaci, więc i ten przepis wypróbuję
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    lubię ziemniaki a najbardziej smażone, pieczone, itp

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !