Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z majerankiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniak 1 kg
cebula 1 sztuka
smalec 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki
śmietana 1/2 szklanki
cukier - -
sól - -
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z majerankiem

Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić w plastry, ułożyć na dnie rondla. Posypać solą, pieprzem i majerankiem, na to układać warstwy ziemniaków posypanych przyprawami. Z tłuszczu i mąki sporządzić rumianą zasmażkę, rozprowadzić ją wodą i śmietaną do konsystencji sosu. Sosem tym zalać ziemniaki i piec 40 min. w piekarniku nagrzanym do temp. 175°C. Podawać jako dodatek do kotletów i pieczeni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 14.02.2011 15:33
lubię ziemniaki a najbardziej smażone, pieczone, itp
berys18 17.11.2010 07:37
lubię ziemniaki w każdej postaci, więc i ten przepis wypróbuję
Barbara55 11.10.2010 14:03
lubię pieczone ziemniaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak