Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z białek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 1 szklanka
cukier 30 dag
margaryna 1/2 kostka
mąka pszenna 10 dag
mąka ziemniaczana 5 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
bezy 15 kolorowe

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z białek

Margarynę rozpuszczamy, odstawiamy do ostygnięcia.
Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier i nadal ubijamy.Wlewamy delikatnie ostudzoną margarynę. Dosypujemywymieszane mąki i proszek do pieczenia.Wszystko delikatnie ale dokładnie mieszamy.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim bezy. Na bezy wylewamy ciasto.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez ok 35 minut.

Smacznego:-)))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 21.09.2012 13:57
Ciekawy pomysł na wykorzystanie białek. Jeszcze takiego placka nie jadłem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak