Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 kg
czosnek 3 ząbki
bulion wołowy 1.5 l
wino białe wytrawne 1 szk
ser gruyere 200 gr
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa

W garnku podgrzewamy oliwę. Dodajemy cebulę pokrojoną w pół plasterki. Smażymy tak długo aż cebula zbrązowieje (im bardziej ją usmażymy tym ciemniejszy będzie kolor zupy). Zalewamy winem. Czekamy chwilę, aż trochę odparuje i dodajemy bulion. Gotujemy ok 10min. doprawiamy solą, pieprzem i dorzucamy starty ser. Dla lepszego efektu można zupę zmiksować. Podajemy z bagietką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 30.03.2012 17:01
pycha
Justyna Jussstiii 04.01.2012 09:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak