Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki krówkowe na herbatnikach

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowe 50 g
herbatniki 15 sztuk
kajmak pół orzechowa

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki krówkowe na herbatnikach

SKŁADNIKI:

masa kajmakowa z puszki, orzechowa - 5 kopiastych łyżek,
herbatniki duże typu Petit Beurre - 15 sztuk,
wiórki kokosowe - do obtoczenia

PRZYGOTOWANIE:

Ciastka włożyć do torebki foliowej. Herbatniki rozkruszyć ostrożnie przy pomocy drewnianego tłuczka do ziemniaków. Przełożyć do miski. Do rozkruszonych ciastek dodać masę kajmakową. Wymieszać ucierając łyżką do połączenia się składników. Przy pomocy łyżki masę lepić w nieduże kulki wielkości orzecha włoskiego. Wiórki wysypać na talerz i obtaczać w nich kulki. Obtoczone w wiórkach kulki ułożyć na dużym płaskim talerzu i włożyć na godzinę do lodówki. Tuż przed podaniem można poprawić kształt naszych kulek, gdyby się nieco spłaszczyły. Zachęcam mamy do zaproszenia dzieci do wspólnej zabawy :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 14.04.2012 17:00
króweczki mniam
Kas2 20.02.2012 16:35
zrobiłam, przepyszne!!!
rjustysia 03.02.2012 12:05
Takie proste, a z pewnością fantastyczne :)
ewaa 15.01.2012 19:53
świetny pomysł !
Kas2 07.01.2012 11:02
pomysł rewelacyjny!
katarzynka455 06.01.2012 21:13
świetne
caralajna 03.01.2012 14:18
mniam
sylwia / sytofala 03.01.2012 13:30
smakowitości , na jeden ama :)
1j1o1l1a1 03.01.2012 13:23
słodka przekąska ok
mala2021 03.01.2012 12:59
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak