Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

masa kajmakowa z puszki, orzechowa - 5 kopiastych łyżek,
herbatniki duże typu Petit Beurre - 15 sztuk,
wiórki kokosowe - do obtoczenia

PRZYGOTOWANIE:

Ciastka włożyć do torebki foliowej. Herbatniki rozkruszyć ostrożnie przy pomocy drewnianego tłuczka do ziemniaków. Przełożyć do miski. Do rozkruszonych ciastek dodać masę kajmakową. Wymieszać ucierając łyżką do połączenia się składników. Przy pomocy łyżki masę lepić w nieduże kulki wielkości orzecha włoskiego. Wiórki wysypać na talerz i obtaczać w nich kulki. Obtoczone w wiórkach kulki ułożyć na dużym płaskim talerzu i włożyć na godzinę do lodówki. Tuż przed podaniem można poprawić kształt naszych kulek, gdyby się nieco spłaszczyły. Zachęcam mamy do zaproszenia dzieci do wspólnej zabawy :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    słodka przekąska ok
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    smakowitości , na jeden ama :)
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    <b>mniam</b>
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    pomysł rewelacyjny!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    świetny pomysł !
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Takie proste, a z pewnością fantastyczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    zrobiłam, przepyszne!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    króweczki mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    extra to wyglada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !