Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ziemiaczana

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 6 szt
cukier 1/2 szkl.
cytryna 1 szt
migdały 5 dag
mąka ziemniaczana 6 dag
mąka pszenna 6 dag
masło do fomy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ziemiaczana

Oddzielamy białka od żółtek.Żółtka ucieramy z cukrem ,ucierajac dodajemy otartą skórkę z cytryny i sok oraz obrane i posiekane migdały.
Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy.
Delikatnie mieszając dodajemy mąki.Formę smarujemy masłem i odsypujemy bułką tartą.
Pieczemyok 40 min.w temp.180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 08.02.2012 09:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak