Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowany mostek cielęcy

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mostek cielęcy
sok z cytryny 1 łyżka
sól
masło 5 dag
Farsz:
jajko 2
bułka
natka pietruszki 2 łyżki
masło 2 łyżki
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
mleko 1\\2 szklanki
wątróbka cielęca 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowany mostek cielęcy

Najpierw przepuszczamy przez maszynkę bułkę namoczona oraz wątróbkę , dokładnie ucieramy masło dodając po jednym żółtku i łyżeczce zmielonej wątróbkę , wymieszać z natką pietruszki , solą ,pieprzem i gałką ubić na sztywno pianę i wymieszać z masą . Umyty i osuszony mostek cielęcy skropić sokiem z cytryny , natrzeć solą , oddzielamy ostrożnie z jednej strony grubą warstwę mięśni od żeber aby utworzyła się kieszeń i w ten powstały otwór włożyć farsz , po czym zaszyć , nadziany mostek ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze , obłożyć plasterkami masła i wstawiamy do gorącego piekarnika na 60 minut , tylko często skrapiamy wodą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 23.02.2012 18:10
super
zuzanna_z 16.02.2012 13:12
dobre
Margo1 08.01.2012 14:45
polecam
jolita 05.01.2012 11:23
fajne
Kate131 04.01.2012 07:41
ciekawe
anulka69 03.01.2012 10:28
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak