Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z bakłażanami i groszkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 300 gram
szynka 100 gram
cebula 1 szt
jajko 4 szt
groszek 100 gram
sól, pieprz do smaku
masło do smażenia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z bakłażanami i groszkiem

Pokroić bakłażany na kawałki, osolić. Zostawić na 30 minut. Rozgrzać masło. Obsmażyć w nim kawałki bakłażanów i odstawić do miseczki. Roztopić masło, obsmażyć na nim cebulkę pokrojoną w kostkę, dodać szynkę i groszek. Pomieszać jajko z pieprzem i solą i zalać szynkę z groszkiem. Wykładać na talerz bakłażany i na to jajecznicę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 16.11.2010 18:37
jeszcze takiej nie jadłam, ciekawe połączenie
pegaz 01.11.2010 08:00
nie próbowałam
Bartolomeo 01.07.2010 13:23
Polecam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak