Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka zapiekane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3 sztuk
cukier wanilinowy 1 opakowanie
konfitura 6 łyżeczek
serek homogenizowany 6 łyżek
jajko 1 sztuka
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka zapiekane

Jabłka oczyszczamy, przekrawamy na pól i wydrążamy środki. Miąższ drobno siekamy. Do miąższu dodajemy żółtko, cukry, serek i miksujemy całość. Białko ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy. Powstałą masą napełniamy jabłka, układamy na blaszce i zapiekamy. Jabłka dekorujemy konfiturą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 03.01.2012 08:37
Bardzo lubię takie gorące jabłuszka, a tak jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak