Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczne reniferki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

resztki ciast 3 szklanki
mascarpone 1 opakowanie
czekolada 3 tabliczki
bakalie 1 garść
precelki 1 do smaku
precelki 1 kolorowe

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczne reniferki

Resztki ciast kruszymy i mieszamy z mascarpone. Dodajemy jedną roztopioną czekoladę.
Pozostałe 2 roztapiamy na parze. Z ciasta formujemy małe kuleczki. Nabijamy je na patyczki i wkładamy do lodówki na 1/2 godziny. Po wyjęciu zatapiamy w czekoladzie. Przystrajamy :) Z precelek robimy uszy, z drazetek nosy :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 03.02.2012 10:05
superaśne
Kas2 04.01.2012 00:16
jakie śliczne!
iziona 03.01.2012 08:36
Fajne :)
1j1o1l1a1 03.01.2012 01:13
:) śmieszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak