Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle w złocistej panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 4 sznycle
chleb tostowy 4 kromki
skórka z cytryny 1 łyżeczka
jajko 1 sztuka
olej
sól
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle w złocistej panierce

Kotlety lekko rozbijamy, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na około 1 godzinę do lodówki. Chleb miksujemy, dodajemy do niego jajko, 1 łyżkę oleju, otartą skórkę cytrynową. Kotlety oprószamy mąką, maczamy w jajku, w masie chlebowej . Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak