Sposób przygotowania

Mięso umyć, pokroić na plasterki i delikatnie rozbić tłuczkiem i oprószyć mąką. Podsmażyć na oleju mięso z obu stron. Pod koniec dodać drobno pokrojoną cebulę i jeszcze chwilę smażyć, dodać szklankę wody i bulion i dusić aż mięso będzie miękkie. Przyprawić solą i pieprzem.

Do rondelka wlewamy śmietanę, dodajemy łyżkę chrzanu i delikatnie podgrzewamy aż się zagotuje, dodajemy do mięsa. Gdy mięso będzie miękkie można zaprawić sos mąką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczny obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczny obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczny obiadek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    bardzo ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !