Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z sosem grzybowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby świeże 5 dag
ryż 1 szklanka
cebula 1 szt
masło
sól
mleko 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z sosem grzybowym

Ryż opłukać, ugotować w osolonej wodzie na sypko, dodać masełko. Dokładnie umyj świeże grzyby. Osuszyć delikatnie przykładając do nich czyste ręczniki papierowe, potem je pokroić.

Masło, grzyby i pokrojoną cebulkę smażymy, dopóki kapelusze nie będą miękkie. Dodajemy troszkę mąki i dokładnie wymieszać. Dodać mleko i dusić ciągle mieszając.

Na koniec dodać sól i pieprz do smaku. Można zagęścić mąką jak ktoś lubi. Ryż wyłożyć na talerze, polać sosem grzybowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 09.07.2012 17:43
super sos
karolina1869 18.05.2012 12:20
super
radosna29 11.03.2012 23:29
super sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak