Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzle z majerankiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
śledzie w oleju 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzle z majerankiem

Śledzie wyjąć z oliwy, obtoczyć obficie w majeranku, pokroić na 2 cm paski i ułożyć w słoiku. Czosnek zmiażdżyć i włożyć pomiędzy śledzie. Skropić sokiem z cytryny i zalać oliwą tak, aby pokryła całość. Odstawić do lodówki na 12 godzin

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara55 11.10.2010 14:02
śledzle - to jakaś nowość?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak