Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Cytrynowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 200 g
jajko 4 szt.
cukier 230 g
cytrynka 1 szt.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder 2 łyżKI
mąka 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Cytrynowe

W rondelku rozpuść masło. Jajka ubij z cukrem na puszystą masę. Dodaj sok z cytryny, mąkę z proszkiem i roztopiony tłuszcz. Wymieszaj. Ciasto wylej do formy. Piecz 30min. w 175 *C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak