Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik z czereśni

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie 1/2 kg
maliny świeże 20 dkg
cukier 2 łyżki
kisiel wiśniowy 2 szt
Goździki całe Prymat 4 szt
jogurt naturalny 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik z czereśni

Czereśnie myjemy usuwamy pestki i gotujemy 15 minut w litrze lekko osolonej wody z dodatkiem cukru i gozdzików,następnie dodajemy umyte maliny i gotujemy jeszcze kilka minut.Kisiel rozprowadzamy w małej ilości zimnej wody,wlewamy do zupy i doprowadzamy do wrzenia na małym ogniu cały czas mieszając .Gdy wystygnie miksujemy. Nakładamy do kompotierek i dekorujemy jogurtem kilkoma malinami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 03.01.2012 16:37
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak