Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kminkówka

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 400 ml
kminek 20 gram
kolendra 5 gram
Goździki całe Prymat 4 szt
woda 300 ml
cukier 1/2 kg
anyż
anyż 5 gram

Przepis i sposób przygotowania na: kminkówka

Do słoika wlewamy alkohol wsypujemy kminek anyż,nasiona,kolendrę i gozdziki i szczelnie zamykamy i odstawiamy na 10 dni.Po tym czasie cukier rozpuszczamy w wodzie doprowadzamy do wrzenia i studzimy,taki gotowy syrop dodajemy do alkoholu z przyprawami i odstawiamy n kolejne 10 dni.Po tym czasie odcedzamy i zlewamy likier do butelek.Pozostawiamy do czasu aż na dnie zobaczymy cukrowe kryształki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak