Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka faszerowane pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 8 sztuk
cebula 1 sztuka
majonez 2 łyżki
ketchup 2 łyżki
piertuszka do smaku
kucharek do smaku
ser żółyt 100 g
masło do smażenia
jajko ugotowane na twardo 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: jajka faszerowane pieczarkami

jajka kroimy na pół, wydrążamy żółtka
pieczarki dusimy na maśle z dodatkiem cebuli, zostawiamy do wystygnięcia, ser ścieramy na drobnej tarce
pieczarki, żółtka, 3/4 sera majonez i ketchup miksujemy blenderem, w razie potrzeby doprawiamy,
tak przygotowanym farszem nadziewamy jajka, posypujemy je resztą sera. wstawiamy na 1 godzinę do lodówki żeby farsz związał

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcinek 15.02.2012 12:25
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak