Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stokrotka z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 500 g
sól 1/2 łyżeczki
drożdże 25 g
masło 25 g
woda 250 ml
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Stokrotka z serem

Mąkę, sól, masło i drożdże dobrze wymieszaj za pomocą miksera. Ciasto przykryj i odstaw do wyrośnięcia. Następnie je wyrób na stolnicy, nadj mu kształt wałka i podziel na 8 porcji. Z 6 uformuj bułeczki, z pozostałych jedną większą. Ułóż je na blaszce tworząć kształt stokrotki. Przykryj bułeczki i pozostaw do wyrośnięcia. Po 30 min. posyp bułki obficje serem. Piecz je 15 min. w 220 *C. Pozostaw bułki w wyłączonym piekarniku jeszcze z 15min, by \"doszły\".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak