Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sufleciki z czekoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada gorzka 100 g
kakao 1 łyżka
masło 20 g
jaja 3 szt
cukier brązowy 50 g
lody waniliowe 500 ml
czekolada gorzka 25 g
aromat rumowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sufleciki z czekoladą

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj kakao. Dodaj masło, zapach rumowy i wbij kolejno żółtka. Dokładnie wymieszaj. Ubij białka na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier. 1/3 ubitej piany przełóż do masy czekoladowej, delikatnie wymieszaj i dodaj resztę piany. Wysmaruj masłem 4 foremi do sufletów. Rozprowadź w nich ciasto i wstaw do piekarnika na 20min. Na każdym upieczonym suflecie połóż gałkę lodów. Podawaj na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak