Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bita smietana z bezami i malinami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 400 ml
bezy 200 g
maliny świeże 1 szkl
cukier waniliowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: bita smietana z bezami i malinami

Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym na sztywno. Następnie dodajemy pokruszone bezy(dość grubo), delikatnie mieszamy. Dalej dodajemy maliny w sezonie świeże, w zimie mogą być mrożone bardzo delikatnie mieszamy, wykładamy do pucharków ,na wierzchu układamy po kilka malin.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 08.10.2012 22:24
super
Seba 02.08.2012 09:13
prosty a taki smaczny deser
joanna77 30.07.2012 20:08
mniam
Anna152 28.07.2012 08:48
super
kamyk 23.02.2012 10:40
ale słodkości
traktorek 17.02.2012 18:31
pyszności
teresa18 04.02.2012 16:16
pyszne zestawienie
teresa18 04.02.2012 16:16
pyszne zestawienie
kulka_pyzulka 03.01.2012 14:13
uwielbiam bezy:)
Karolcia12 02.01.2012 20:49
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak