Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

plaka grecka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 200 g
kiełbasa 100 g
groszek konserwowy 100 g
pieczarki 100 g
cebula 1
rodzynki 2 łyżki
masło 4 łyżki
kostki rosołowe 2

Przepis i sposób przygotowania na: plaka grecka

cebulę , czosnek przekroić, zeszklić na niewielkiej ilości masła. Pieczarki pokroić w paski, kiełbasę w plasterki i włożyć do garnka. Smażyć 20 minut. Kostkę rozpuścić w szklance wody. Wlać do garnka. Wsypać ryż, gotować, aż wsiąknie. Dodać kolejno rodzynki, paprykę, groszek i koncentrat pomidorowy. Całość zalać kolejną szklanką bulionu i gotować 20 minut . potrawę ozdobić bazylią i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak