Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem malinowo-jabłkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 1/2 kg
maliny świeże 1/2 kg
cukier 1/2 kg
żelfix 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: dżem malinowo-jabłkowy

Jablka obieramy i kroimy w drobną kostkę, maliny myjemy na sitku.Owoce wkładamy do garnka mieszamy z dżemiksem i zagotowujemy. Następnie dodajemy cukier i gotujemy na wolnym ogniu około 3 minut, ciągle mieszając. Gorący dżem wkladamy do słoików i zakręcamy, na chwilę stawiamy dnem do góry, i dżemik gotowy, na zimę jak znalazł

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 11.05.2013 18:56
taki domowy pyszny
Grazyna0211 13.09.2012 10:04
też takiego połączenia jeszcze nie próbowałam ale myślę że może być smaczne
barbarella 02.07.2012 16:32
takigo jeszcze nie jadłam
Ela15 27.06.2012 12:52
smakowicie wygląda
Kas2 26.04.2012 23:34
pyszne połączenie
cooleczka 19.04.2012 23:02
brzmi pysznie :)
teresa18 03.03.2012 15:52
świetny
malaczarna23 11.02.2012 11:13
mmm..pycha
Ewa111 26.01.2012 22:29
przepis do wykorzystania w sezonie letnim
Karolcia12 02.01.2012 20:50
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak