Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki Szwajciarskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 3 płaty
jajko 1 szt.
ser szwajcarski 60 g

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki Szwajciarskie

Rozmroź ciasto francuskie. Każdy płat potnij wzdłuż na pięć długich pasków. Rozdziel je lekko poskręcaj. Jajko roztrzep i posmaruj paski ciasta. Zetrzyj ser i posyp nim paluszki ze wszystkich stron. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 10 minut w 225 *C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 08.09.2012 13:18
też tak robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak