Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzechowy przysmak

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 125 g
orzechy włoskie 40 g
orzechy piniowe 50 g
mąka 160 g
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
cukier brązowy 200 g
kakao 1 łyżka
mleko 100 ml
płatki migdałowe 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowy przysmak

Rozpuść masło w rondelku. Grubo posiekaj orzechy włoskie ipiniowe, a mąkę wymieszaj z proszkiem. Do rozpuszczonego tłuszczu dodaj połowę orzechów, cukier brązowy, kakao, mąkę z proszkiem. Wymieszaj. Wyłóż papierem formę 20 x30 cm. Rozprowadź na niej dokładnie masę, a wierzch posyp pozostałymi orzechami. Piecz 15min., w 175*C, a następnie pokrój na 20 małych kwadracików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak