Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tuńczyk borghese

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk 200 g
papryka czerwona 1
ziemniaki 100 g
cytryny 1
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: tuńczyk borghese

ziemniaki obrać, ugotować, tuńczyka odsączyć, podzielić na kawałki, przełożyć do miseczki. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i błonki, a miąższ pokroić na małe kawałki. Dodać do tuńczyka. Ziemniaki pokroić w kostkę. Dodać do tuńczyka. Majonez utrzeć z sokiem cytryny dodać kapary, wymieszać delikatnie, doprawić solą i pieprzem. Polać sałatkę i wstawić do lodówki na godzinę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak