Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żydowskie precle

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 150 g
masło roślinne 100 g
drożdże 2 g
jajko 1
sól do smaku
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: żydowskie precle

drożdże rozpuścić w wodzie połączyć z mąką i jakiem. Masło roślinne stopić dodać do masy. Ciasto odstawić do wyrośnięcia na 30 min. Podzielić na 8 kawałków i uformować wałeczki o jednakowej długości. Następnie po dewa wałeczki ciasta zawijać w warkocz i wkładać do gorącej wody. kiedy wypłyną na wierzch ułożyć an natłuszczonej blasze i wstawić do piekarnika do temp. 200 stopni. Piec, aż będą złociste.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak