Sposób przygotowania

Na początku musimy opłukać, osolić rybę. Następnie dobrze przyciskając rybę obtaczamy w mocę. W dalszej kolejności smażymy ją na rozgrzanym oleju, oczywiście z dwóhc stron na złotawy kolor.
Jeżeli chodzi o włoszczyznę- obieramy ją, ścieramy na tarce. Cebulkę musimy obrać i drobniutko posiekać. Włoszczyznę dusimy na małym ogniu z niedużą ilością oleju z bazylią, solą, pieprzem. Tak około 30-35 minut. Dopiero pod koniec duszenia włoszczyzny dodajemy sok z wyciśniętej połowy cytryny i pastę. Gdy warzywa będa już przestudzone pokrywamy nimi rybkę. Wstawiamy do lodówki. Smacznego

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    niezła
  • 0
    original
    Opublikowano

    Hanna11

    smaczności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam taką rybę
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    bardzo lubie taką rybę
  • 2
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    ja też taką lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    narobiłaś mi ochoty na rybe
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    uwielbiam taką
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    uwielbiam taką
  • 0
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Lubię taką rybkę :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !