Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RYBKA PO GRECKU

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matjas 1 KG
mąka DO PANIERKI
pasta pomidorowa 2 ŁYŻKI
marchew 4 SZTUKI
cebula 1 SZTUKA
seler 1/2 SZTUKI
pietruszka 2 SZTUKI
olej 5 ŁYŻEK
sok z cytryny 1/2 SZTUKI
seler 2/3 SZTUKI
sól DO SMAKU
pieprz DO SMAKU
bazylia DO SMAKU

Przepis i sposób przygotowania na: RYBKA PO GRECKU

Na początku musimy opłukać, osolić rybę. Następnie dobrze przyciskając rybę obtaczamy w mocę. W dalszej kolejności smażymy ją na rozgrzanym oleju, oczywiście z dwóhc stron na złotawy kolor.
Jeżeli chodzi o włoszczyznę- obieramy ją, ścieramy na tarce. Cebulkę musimy obrać i drobniutko posiekać. Włoszczyznę dusimy na małym ogniu z niedużą ilością oleju z bazylią, solą, pieprzem. Tak około 30-35 minut. Dopiero pod koniec duszenia włoszczyzny dodajemy sok z wyciśniętej połowy cytryny i pastę. Gdy warzywa będa już przestudzone pokrywamy nimi rybkę. Wstawiamy do lodówki. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 02.08.2013 07:40
Lubię taką rybkę :)
Dorota37 11.09.2012 14:39
uwielbiam taką
Dorota37 11.09.2012 14:39
uwielbiam taką
malaczarna23 20.05.2012 08:54
pycha
Tika4444 28.04.2012 12:31
narobiłaś mi ochoty na rybe
Papryczka 11.04.2012 11:33
ja też taką lubię
Renata22 28.03.2012 20:07
bardzo lubie taką rybę
kriso 08.03.2012 18:24
smaczna
Ewelina38 04.03.2012 12:32
uwielbiam taką rybę
Hanna11 18.01.2012 21:05
smaczności
jasiek 13.01.2012 10:58
niezła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak