Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe z gruszkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
margaryna 1/2 kostka
kakao 4 łyzka
jajko 4
śmietana kremówka
cukier 20 dag
cukier waniliowy
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe z gruszkami

Mąke mieszamy z proszkiem do pieczenia. Wsypujemy do naczynia. Dodajemy kakao, margarynę,jajko, 4 łyżki cukru. Wszystko dokładnie miksujemy. Gdy uzyskamy gładkie ciasto naczynie nakrywamy folią aluminiowa i wstawiamy na ok 2 godz do lodówki.
Schłodzone ciasto wyjmujemy z naczynia, rozwałkowujemy i wykładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Spód ciasta nakłuwamy gęsto widelcem.
Gruszki osaczamy, nacinamy i układamy na cieście.
Kremówkę mieszamy z resztą jajek, cukru i cukrem waniliowym. Powstałą masą polewamy gruszki.
Tortownicę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok 45-50 minut.



Smacznego:-)))

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 30.01.2012 09:14
mniam
Natalia37
Natalia37 02.01.2012 19:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak