Sposób przygotowania

Mąke mieszamy z proszkiem do pieczenia. Wsypujemy do naczynia. Dodajemy kakao, margarynę,jajko, 4 łyżki cukru. Wszystko dokładnie miksujemy. Gdy uzyskamy gładkie ciasto naczynie nakrywamy folią aluminiowa i wstawiamy na ok 2 godz do lodówki.
Schłodzone ciasto wyjmujemy z naczynia, rozwałkowujemy i wykładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Spód ciasta nakłuwamy gęsto widelcem.
Gruszki osaczamy, nacinamy i układamy na cieście.
Kremówkę mieszamy z resztą jajek, cukru i cukrem waniliowym. Powstałą masą polewamy gruszki.
Tortownicę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok 45-50 minut.



Smacznego:-)))

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !