Sposób przygotowania

Grzyby moczymy kilka godzin nastepnie dokladnie płuczemy. gotujemy do miekkosci dokładnie odcedzamy i studzimy. cebulę kroimy w kostkę. Podsmazamy dodajemy do grzybów i miksujemy w blenderze. Makę przesiewamy , dodajemy szczypte soli, dolewamy powoli goracą wode i zagniatamy ciasto. Wałkujemy i wycinamy malutkie kwadraciki 3 na 3 cm. Do farszu dodajemy bułkę tartą doprawiamy do smaku. na kazdy kwadracik nakładamy odrobine farszu i sklejamy tak aby powstał trujkąt. Nastepnie zwijamy na palcu i sklejamy boki. gotujemy w osolonej wodzie .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    ładnie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychota
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Uwielbiam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !