Sposób przygotowania

Mięso kroję w zgrabne plastry, delikatnie rozbijam, posypuję przyprawami, obtaczam w mące i smażę na zloty kolor. Przekładam do garnka, w ktorym będę dusic mięso. Kroje cebulę, podsmazam na oliwie pozostałej po bitkach i wrzucam do mięska. Dodaję liść laurowy, ziele angielskie i całośc dusze pod przykryciem ok. 1h, do kruchości.
Najlepiej smakuja z puree ziemnaiczanym i sałata zieloną ze śmietanką. Polecam!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    magdalea

    pycha, jadlam wczoraj takie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    bitki lubie
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Bardzo lubię takie mięsko. Świetny przepis!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pycha takie bitki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    wspaniałe
  • 1
    original
    Opublikowano

    aisza1

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !