Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec z majerankiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 50 dag
cebula 1 sztuka
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
sól - -
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
jabłko 1 antonówka

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec z majerankiem

Słoninę, obraną cebulę i jabłko pokroić w małą kostkę. Na patelni usmażyć słoninę, a gdy się zeszkli, dodać cebule. Chwilę smażyć (nie rumienić). Następnie dodać jabłko, a gdy się rozpadnie wsypać majeranek, wymieszać i zlać do glinianej lub kamionkowej miseczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 01.01.2011 11:15
Pychotka - ja słoniknę mielę .A smalec z jabłkiem i majerankiem to klasyka - najlepszy na swiecie
Barbara55 11.10.2010 14:02
smalec z jabłkiem i majerankiem? no nie wiem...
marta639 17.09.2010 15:18
Fajny
Dorota71 14.09.2010 17:05
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak