Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalewka laurowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 1/2 litra
cukier 300 gram
Liść laurowy suszony Prymat 35 gram
woda 330 ml

Przepis i sposób przygotowania na: nalewka laurowa

Liście laurowe wkładamy do słoika zalewamy alkoholem i odstawiamy na 40 dni od czasu do czasu potrząsamy słoikiem.Cukier rozpuszczamy w wodzie doprowadzamy do wrzenia zdejmujemy i studzimy.Alkohol odcedzamy wyrzucamy liście i wlewamy zimny syrop.Mieszamy i rozlewamy do butelek i odstawiamy na tydzień.Taka nalewka wspomaga trawienie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 07.10.2012 23:00
nigdy sie z taką nie spotkałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak