Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czereśniówka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 1 litr
cukier 300 gram
czereśnie 1 kg
cynamon 1 laska

Przepis i sposób przygotowania na: czereśniówka

Czereśnie płuczemy i osuszamy wkładamy do słoika i zasypujemy cukrem,zamykamy i odstawiamy na słońcu tydzień.Po tym czasie przelewamy do większego słoika i dodajemy pozostałe składniki.Po miesiącu zlewamy płyn przez papierowy filtr przelewamy do butelek i odstawiamy na 2 miesiące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak