Sposób przygotowania

najpierw upiec biszkopt z podanych składników do naczynia wbić białka ubić na sztywno z cukrem dodać żółtka wymieszać oraz wymieszane i przesiane obie mąki z kakao i proszkiem do pieczenia delikatnie wymieszać łyżką wylać na blachę wyłożoną papierem i upiec w temp.180st.ok.20min.po wystudzeniu biszkopt przekroić na połowę,jedną połowę włożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia nasączyć go wódką i wysypać wiśnie(niekoniecznie) ja miałam wiśnie które zostały mi z nalewki,następnie przygotować krem kawowy najpierw utrzeć krem waniliowy w/g opisu na opakowaniu w trakcie ucierania dodać kawę cappucino dokładnie połączyć ze sobą i wylać masę na wyłożone wiśnie wyrównać i położyć drugi biszkopt na masę nasączyć wódką przygotować masę śmietanową w naczyniu ubić śmietanę na sztywno dodać śnieżki i śmietanfixy wymieszać i wylać na nasączony biszkopt wyrównać i posypać kakao lub startą na małych oczkach czekoladą gorzką,wstawić do lodówki do schłodzenia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    uwielbiam takie ciasto, a z wiśniami będzie mi smakować jeszcze bardziej
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszne smaku, wspaniale się komponują

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !