Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalewka rabarbarowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 200 ml
cukier 550 gram
rabarbar 25 gram
Goździki całe Prymat 3 szt
woda 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: nalewka rabarbarowa

Korzeń rabarbaru rozcieramy w mozdzierzu,wkładamy do słoika i zalewamy alkoholem,dodajemy gozdziki 20 ml wody i odstawiamy na 10 dni.Cukier rozpuszczamy w pozostałej wodzie i gotujemy,po ostygnięciu dodajemy do rabarbaru i odstawiamy na pół dnia.Odcedzamy i zlewamy do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak