Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety śledziowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płaty śledziowe świeże 0,5 kg
jajko 1
cebula 1
natka pietruszki 1 pęczek
sól
pieprz
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat
czosnek 1 ząbek
boczek 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety śledziowe

Filety odskórzyć,przepuścić przez maszynkę.Razem z cebulką,boczkiem lub słoninką.Dodać drobniutko posiekaną natkę i zmiażdżony czosnek.Dodać jajko i łyżkę bułki tartej i wyrobić masę na kotlety,doprawić solą i pieprzem.Formować kotlety ,obtoczyć w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju.Podawać z ziemniakami i surówką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 06.12.2013 15:44
fajny pomysł
JOANNA16 29.05.2013 15:08
super kotleciki
David 20.04.2013 20:45
fajne kotleciki
Krzysztof15 30.07.2012 17:52
pycha
Luki 03.01.2012 06:42
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak