Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka faszerowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

paryka czerwona 2 sztuka
ryż 100 gram
pierś z kurczaka 1 sztuka
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 sztuka
ser żółty 1/2 kostki
kukurydza w puszce 1/2
oliwa
papryka zielona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: papryka faszerowana

Przygotowanie
kurczaka pokroić w kostkę przyprawić solą ziołową pieprzem usmażyć na oleju dodać pokrojoną w kostkę paprykę zieloną i cebulkę kukurydzę i przyprawić pieprzem ziołowym i solą.
Ugotować w osolonej wodzie torebkę ryżu.
Wymieszać w misce ciepły ryż z kurczakiem i warzywami dodać starty żółty ser.
odciąć z papryki górę z ogonkiem wydrążyć paprykę i nałożyć do pełna farsz posypać startym serem przykryć górą paprykę posypać solą ziołową skropić oliwą włożyć do naczynia żaroodpornego polanego nie wielką ilością oliwy.
Zapiekać w piekarniku w 180 stopniach 20-30 minut do momentu kiedy papryka będzie miękka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 02.01.2012 22:12
ślinka cieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak